0
företaget grundas
0
första produkten säljs utomlands
0
varumärket Solo skapas
0
queens award
0
beskyddare av prince's trust

Products

Kärnan i vår verksamhet är ett utbud av produkter som återskapar de stimuli som branddetektorsystem är utformade för att reagera på och utgör därmed ett säkert sätt att testa dessa för att säkerställa att de sätts igång om det skulle börja brinna.

Dessa prisbelönta produkter har satt standarden för provning av branddetektorsystem och är erkända som marknadsledande över hela världen.

Global räckvidd

Våra produkter används över hela världen och hjälper till att skydda tusentals olika platser i många olika miljöer. De distribueras i över 120 länder till kunder inom allt från specialiserade distributörer inom brandsäkerhet till brandunderhållsföretag och “slutanvändare” som äger kommersiella fastigheter.

Innovation

Vi är engagerade i att hela tiden investera i forskning och utveckling.  Eftersom vi har finansierat banbrytande arbete under flera årtionden, har vi skaffat oss ett oöverträffat anseende inom vår väldigt specialiserade sektor.

Förutom i vårt nya produktutvecklingsprogram, investerar vi också i våra relationer med kunder och samarbetspartner genom att tillhandahålla service samt teknisk support och driftssupport.

Produktteknik

Vi har patent i flera länder. Vårt team av ingenjörer tillhandahåller spjutspetsdesign och expertis inom elektronik, mjukvara, mekanik, kemi och fysik och är oöverträffade inom vår bransch.

Vi skapar, utformar och genomför mekaniska verktyg, plastformar, kemiska formler, partikelgenerering och mycket mer.

Awards

Vi mottar regelbundet erkännande från branschen och är särskilt stolta över att vara världens första och enda specialistdesigner och tillverkare av utrustning för branddetektorprovning som godkänts för standarden ISO 9001.  Vi är också stolta tvåfaldiga mottagare av företagspriset Queens Awards for Enterprise.

Partnerships

Dynamiska relationer är hjärtat i vår framgång.  Genom att samarbeta och ingå partnerskap med detektortillverkare, specialistdistributörer och leverantörer – och med våra egna medarbetare – kan vi förutspå och tillgodose våra kunders behov idag och i framtiden.