Ledningsgrupp

Bill Rossiter

Läs mer

Ordförande

Bill blev 1988 den nye mannen i ett enmansband. Hans produktidéer och strategier ligger till grunden för det team som han så småningom byggde upp och som, med hans egna ord, “har förvandlat enmansbandet till det världsledande företag det är idag”.

Bills andra affärsintressen är nu många och han beskriver dem (träffande) som “mångfaldiga”.

Robert Campbell

Läs mer

Verkställande direktör

Robert började hos oss i september 2017 i rollen som verkställande direktör. Han leder nu teamet i vårt fortsatta arbete med att utveckla världsledande innovativa produkter och tjänster. Under sin karriär har Robert haft flera högt uppsatta positioner inom brandskyddsindustrin och lett företag på flera håll i världen, däribland i Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Asien.

Robert kom till oss under en riktigt spännande tid, med nya produkter och lokaler som för med sig nya möjligheter till att växa och till ytterligare innovation.

Stewart Pepper

Läs mer

Teknisk chef

Stewart kom till företaget 1997 och har sedan dess arbetat med alla de produkter som nu finns i vår portfölj. Stewart och hans team har till uppgift att utveckla idéer och sedan förverkliga dem, de utvecklar lösningar på branschens problem som gör att vi kan behålla vår plats som branschledare. Det betyder ofta att arbeta tillsammans med detektortillverkare och att hålla sig informerad om lagstiftning, regler och standarder.

Löpning är en av de andra aktiviteter som tar plats i Stewarts liv, med fyra London maraton bland många andra löparframgångar hittills!

Alison Kiernan

Läs mer

HR-chef

Alison kom till företaget 2014 när en enskild HR-funktion infördes i företaget för att hantera dess tillväxt. Efter att ha arbetat inom ett antal olika sektorer, däribland vetenskapliga instrument och teknik, har Alison hos oss utvecklat vårt HR-arbete och förfaranden och arbetat med att hitta talanger till hela företaget.

När hon inte arbetar, hittar man oftast Alison på promenad med hunden eller tillsammans med familj och vänner.

Phil Bartlam

Läs mer

Försäljnings- och marknadsföringschef

Phil kom till företaget 1995 när det bara hade 25 anställda. Han började i en försäljningsroll där han undersökte marknader och utvecklade nya möjligheter och har varit ansvarig för att ta våra produkter till nya marknader och territorier. Efter en tid som försäljningsansvarig blev Phil försäljnings- och marknadsföringschef med ansvar för fortsatt tillväxt och utveckling av våra försäljningskanaler runtom i världen.

Utanför arbetet är Phil en stor idrottsentusiast och man hittar honom ofta antingen bakom en kamera eller en god bok!

Fraser Redpath

Läs mer

Ekonomichef

Fraser kom till företaget 2014 i en ledande ekonomroll och hade med sig erfarenhet både av praktiskt arbete och av branschen. Som chef för ekonomiteamet är Fraser ansvarig för att förbättra affärsplanering och rapportering samt för att ge stöd till vår internationella försäljningsmodell från ett ekonomiperspektiv.

Fraser är en ivrig golfare och tycker om att spendera tid med familjen när han inte sitter försjunken i ett kalkylblad!

Våra team

Drift

En del av vad som gör oss unika är att vi upprätthåller en produktionslinje där vi monterar och packar de produkter vi designar.   Det betyder inte bara att vi snabbt kan ha en färdig slutprodukt tillgänglig, utan också att det är lättare för oss att säkerställa att kvalitet och standard upprätthålls. Vi har ett inköps- och planeringsteam som ser till att vi alltid får de bästa priserna på de bästa materialen och att vi, med hjälp av bra prognoser, kan hantera vårt lager och ge våra kunder bästa möjliga leveransdatum.

Försäljning och marknadsföring

Våra produkter säljs över hela världen, vårt försäljningsteam reser till när och fjärran för att se till att det är möjligt och tar sig tid att förstå marknaden och utveckla relationer med viktiga aktörer. Som ett resultat av det säljer vi nu till över 120 länder och har upprättat specialistdistributörer i många av dem. Vi ger stöd till distributörerna med skräddarsytt marknadsföringsmaterial, däribland flerspråkiga webbplatser och deltagande på alla stora branschmässor, samt med produktsupport online och via telefon.

Tekniskt team

Som verkliga marknadsledare, är det vårt tekniska team som har till uppgift att se till att vi alltid ligger i framkant och utvecklar lösningar som verkligen gör skillnad för våra kunder. För att göra det möjligt litar vi till expertisen hos ingenjörer inom mekanik, mjukvara och kemi – som alla är anställda här på vår bas i Hertfordshire.

Administration

Bakom kulisserna har vi ett professionellt team som hjälper företaget med ekonomi, IT och personalfrågor. Vare sig det handlar om att se till att vi har system till stöd för vår verksamhet, robusta affärsplaner eller en effektiv personalstyrka, arbetar vårt administrativa team nära tillsammans med alla funktioner inom företaget för att säkerställa att vi får de bästa resultaten för både företaget och våra kunder.